• Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

«Βρυσικά …φυσικά» 2014

E-mail Εκτύπωση PDF

«Βρυσικά ...φυσικά»-80 νέοι σε χωριό του Εβρου

«Πλημμύρισε» από παιδικές φωνές τις τελευταίες μέρες το χωριό Βρυσικά στο Διδυμότειχο, όπου υλοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό πρόγραμμα με τίτλο «Βρυσικά…φυσικά!!!».

Από τις 8 έως και τις 16 Αυγούστου 60-80 μαθητές και νέοι από διαφορετικά σημεία της γης, με καταγωγή από τα Βρυσικά, αλλά και κάτοικοι της περιοχής, συναντιούνται για να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο των γιαγιάδων και των παππούδων τους, την πολιτιστική του κληρονομιά και να συμμετάσχουν σε βιωματικές δράσεις. Το πρόγραμμα, που αποτελεί δωρεά-προσφορά του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Διδυμοτείχου, ενώ συμμετέχουν και εθελοντές της περιοχής των Βρυσικών.

περισσότερα στα link

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=212839


http://www.mywaypress.gr/%CE%B2%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AC/

 
Ως τοπική κοινωνία, άρχοντες, λαός και κλήρος, έχουμε μερίδιο συνυπευθυνότητας και γι’ αυτά που γίναν, αλλά και γι' αυτά που χάθηκαν. Σ' αυτό τον τόπο που ζούμε η ιστορικογεωπολιτική άγνοια, μάλλον δε συγχωρείται. Αν αναλογιστούμε, ότι η ζωή, όπως και η φύση, δε χαρίζονται στους αδρανούντες, είναι βέβαιο, πως τα όποια κενά αφήνουμε εμείς, είναι έτοιμοι κάποιοι άλλοι να τα υποσχεθούν... Η Θράκη στο χρόνο

ΕΙΚΟΝΕΣ

ΖΩΝΑΡΑΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ