• Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Φεστιβάλ 'ΖΩΝΤΑΝ'

E-mail Εκτύπωση PDF

Ένα   Φεστιβάλ  γεννιέται  και το όνομα αυτού   “ ΦΕΣΤΙΒΑΛ  στο ΖΩΝΤΑΝ”

Ημερομηνία τέλεσης: Κάθε χρόνο στις  22 και 23 Αυγούστου

Τόπος: Το χωριό μας τα Βρυσικά. Χώρος  οι πλαγιές του Ζωντάν και οι όχθες του Καζαντζί με κορωνίδα το εκκλησάκι των Μυροφόρων.

Σκοπός: Η συνάντηση των νέων του χωριού μας και μέσω αυτών όλης της Μαρέικης     νεολαίας με κάλεσμα και στους μεγαλύτερους και γεροντότερους για να γιορτάσουμε όλοι παρέα.

Εκδηλώσεις: Μουσική  χορός  φαγοπότι και γλέντι, και μέσα σ΄ όλα αυτά δράσεις ποικιλόμορφες για όλα τα “χόμπι” .

Η πρώτη προσπάθεια έγινε το 2010.

Να πως περιγράφει ο διαχειριστής της ιστοσελίδας μας με ανάρτηση του την 1η Σεπτεμβρίου του 2011 το δειλό ξεκίνημα μιας εκδήλωσης που θέλαμε να κάνουμε τη μέρα της γιορτής “της Παναούδας”  εορτή της λήξης της μεγάλης γιορτής “της κοιμήσεως”.

1-9-2011.

{Της Παναούδας ήταν και πριν ένα χρόνο, όταν ο  Θεόφιλος -σαν ντελάλης- έβγαζε ανακοίνωση στο διαδίκτυο διαδίδοντας τις θετικές σκέψεις κάποιων φίλων για γιορτασμό της “μκρής Παναϊας”  “της Παναούδας” ή αλλιώς “τα εννιάμερα”.

Φέτος, παρά το ‘αναπλήρωτο’ κενό της απουσίας του ίδιου αλλά και του ανιχνευτή μπεκατσοκυνηγού μας, φαίνεται ότι τα λεγόμενά του άρχισαν να παίρνουν 'σάρκα και οστά'.

Έτσι χώρια από τις δράσεις αναψυχής που ήταν σχετικές με το κυνήγι, τα μέλη της ομάδας έχοντας βασική αρχή την αρχαία Ελληνική έκφραση «Αμ΄ έπος αμ΄ έργον» δηλαδή «μαζί με το λόγο και το έργο», έδωσαν δείγματα για τις δυνατότητες της συλλογικής δράσης των χωριανών μας και σε κοινωνικά ζητήματα.

Στο τέλος της εκδήλωσης καταρτίστηκε από τον δικηγόρο μας Νέστορα το καταστατικό του ‘πρωτότυπου’ συλλόγου (ΠΣΑΒ) που οραματίστηκε ο Θεόφιλος και η ομάδα του. Ένα προσεγμένο καταστατικό πράγματι, όπου αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες που έχει για τον τόπο του ο κάθε καλόβουλος Βρυσικιώτης. }

Η αρχή έγινε .....τώρα άρχισε να ωριμάζει η ιδέα και σας περιμένω όλους σας, όλη τη νεολαία μας, ιδίως τις γυναίκες που είναι πιο τολμηρές και δραστήριες αλλά και με μυαλό ιδεογόνο να μας πλαισιώσουν. Περιμένω σχόλια σας με προτάσεις.

ΘΕΟΦΙΛΟΣ

 

https://docs.google.com/forms/d/1zabHHI-fWup6ZmK_9UPbIBrFTHgXCJ5ISNII7s2KHfA/viewform?usp=send_form

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 26 Μάιος 2014 09:11  

«Να επιμένεις για τον τόπο,  στα  μικρά πράγματα, γιατί από αυτά απαρτίζονται τα μεγάλα.»

 

Σωτήρης Γεραλής

ΕΙΚΟΝΕΣ

ΖΩΝΑΡΑΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ